Inhoud van de box Ontdek de natuur

Zoek je inspiratie voor je buitenles? Buiten spelen is ontzettend belangrijk voor kinderen, welk seizoen het ook is. We hebben diverse activiteiten om samen buiten te doen en over de natuur te leren.

Ga stoepplantjes zoeken, leer bomen herkennen aan de bladeren, bouw een knikkerbaan, verzamel schatten, maak een bloemenbom, speel buiten bingo, laat een propeller vliegen, ga op zoek naar insecten en andere dieren.

Luister ook de korte podcasts over waarom bomen bladeren hebben, hoe een boom de wind gebruikt om zaadjes te verspreiden, over insecten en het belang van bloemen. Dit onderwerp leent zich perfect om er met de klas of een groep op uit te gaan.

Bij Ontdek de Natuur draait het om buiten verkennen met je zintuigen. Of je nou in de stad woont, naast een weiland of bij het bos. De activiteiten maken kinderen nieuwsgierig naar de natuur en zorgen ervoor dat ze lekker buiten zijn. De box is niet seizoensgebonden en kun je dus altijd gebruiken. De activiteiten dragen bij aan de kerndoelen Mens en samenleving en Natuur en techniek (kerndoelen 39, 40 en 41).

De activiteiten zijn geschikt voor kinderen tussen de 5-7 jaar. Jonger kan ook met wat extra hulp van een volwassene. Ouder kan ook als je kind interesse heeft in buiten spelen.

--

Bekijk de uitleg van de activiteiten en stel je eigen mix samen. Vragen? Bel of mail ons gerust. We denken graag mee.

Let op: onderstaande prijzen zijn exclusief BTW. De BTW wordt bij het afrekenen berekend en weergegeven.

Wahoe goodies: Periscoop en natuurkaleidoscoop

Naast Eduboxen maken we bij Wahoe ook Goodies. Dit zijn grotere, invidivuele activiteiten. Goodies die goed passen binnen het onderwerp Ontdek de natuur zijn de Periscoop en de Natuurkaleidoscoop. Met beide ga je namelijk ook op ontdekkingsavondtuur in de natuur.

Beide zijn voor een leeftijd van 5 tot 12 jaar, en komen inclusief een A4-instructie-flyer.