Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Staan je vraag en antwoord er niet tussen? Stuur een bericht via het contactformulier en we reageren zo snel mogelijk.

Wat moet ik zelf aan materialen klaarleggen?

Alleen een schaar en stiften. De andere benodigdheden zitten in het pakket.

Waar komen de materialen vandaan?

Een deel van de materialen kopen we in en een deel produceren we zelf. We kijken daarbij steeds wat het beste is vanuit beleving en duurzaamheid.

We ontwikkelen onze activiteiten zo duurzaam mogelijk. We kijken naar de herkomst van materialen en produceren waar mogelijk in Nederland en Europa. Daarnaast gebruiken zoveel mogelijk gerecycled materiaal. We gebruiken een 3D-printer om specifieke onderdelen te maken. De inkt hiervan bevat melkzuur verkregen uit landbouwgewassen zoals mais en suikerriet en is daardoor biologisch afbreekbaar.

Omdat we een start-up zijn en op de kosten moeten letten om de Wahoe Eduboxen betaalbaar te houden, blijft dit een uitdaging. Maar een uitdaging waar we ons écht hard voor maken.

Wat kan ik doen als er een onderdeel mist of beschadigd is?

Als je een mail stuurt naar info@wahoe.nl dan kijken we hoe we het kunnen oplossen.

Ik wil mijn les graag nog een keer geven. Kan ik los de materialen voor de activiteiten (na)bestellen?

Ja dat kan. Onze activiteiten zijn flexibel te bestellen. Je kunt je eigen combinatie van activiteiten en aantallen maken. Ook is het mogelijk alleen specifieke onderdelen opnieuw te bestellen, zoals het ijzerdraad voor de zenuwspiraal of een aantal losse LED-lampjes.

Hoeveel voorbereiding is er nodig?

Er is nauwelijks voorbereiding nodig. Het enige wat je hoeft te doen is het onderwerp introduceren en daarvoor geven we een suggestie. En natuurlijk is het handig om even de uitleg voor de leerlingen te bekijken. Elke activiteit wordt in een afgesloten zak aangeleverd zodat alle benodigdheden bij elkaar zitten. Je hoeft dus alleen de zakjes en flyer met instructie klaar te leggen.

Is het ook mogelijk dat jullie de les faciliteren?

We doen dat met veel plezier maar het brengt logistiek ook iets met zich mee. Als je contact met ons opneemt bespreken we de mogelijkheden.

Waarom kiezen voor Wahoe?

Wahoe maakt het makkelijk om onderzoekend leren in de klas toe te passen. Alle activiteiten zijn uitgedacht, er is een korte visuele instructie voor de leerlingen én alle materialen worden meegeleverd. De flyer en materialen hebben een kleurrijk ontwerp waardoor het aantrekkelijk voor kinderen is om er mee aan de slag te gaan.

Zijn de activiteiten alleen bedoeld voor in de klas?

Nee zeker niet. De activiteiten lenen zich ook goed voor een groep kinderen die onder begeleiding aan specifieke vaardigheden werken. Denk aan een praktijk voor hoogbegaafde kinderen, logopediepraktijk, kinderen met faalangst, kinderen met behoefte aan praktisch leren, etc. De activiteiten zorgen voor een context waardoor de kinderen doelgericht bezig zijn en je als docent of begeleider persoonlijke aandacht kunt geven.

Kan ik als organisatie ook op maat activiteiten bestellen?

Dat kan zeker! We denken graag met je mee om een unieke en verrassende activiteiten of box te maken die bij jouw organisatie en doelgroep past. Als je een mail stuurt naar info@wahoe.nl nemen we contact met je op en vertellen we graag meer over de mogelijkheden van Wahoe op maat.

Zijn de activiteiten ook geschikt om thuis te doen?

Zeker! Voor consumenten hebben we de webshop www.wahoe.nl Daar kun je Eduboxen met meerdere activiteiten rondom één thema bestellen.