Inhoud Edubox Elektrische Circuits

Wat gebeurt er als je een stekker in het stopcontact doet, wat is een stroomkring en welke materialen geleiden stroom? Op al deze vragen ontdekken kinderen het antwoord met de activiteiten over Elektrische Circuits. De activiteiten sluiten aan bij de kerndoelen voor natuur en techniek (kerndoel 42) en dragen bij aan de fijne motoriek en ruimtelijk inzicht.

Laat kinderen ontdekken hoe een parallele stroomkring werkt door één voor één de lampjes van de robot te laten branden. Laat kinderen testen in welke materialen elektronen goed stromen en hun eigen zenuwspiraal bouwen!

Deze activiteiten zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 10-12 jaar. Deze leeftijdsindicatie is o.a. gebaseerd op de motorische vaardigheden die nodig zijn bij de activiteiten. 

De activiteiten zijn ook zeker geschikt voor een jonger kind die interesse heeft in elektriciteit. Dan is er misschien wat meer hulp nodig van een volwassene. 

--

Hieronder staat een uitleg van de drie activiteiten over dit onderwerp. Bepaal zelf hoeveel stuks je van elke activiteit wilt.

Heb je vragen of wil je advies? Neem contact met ons op via info@wahoe.nl. We reageren altijd binnen één werkdag.

Let op: onderstaande prijzen zijn exclusief BTW. De BTW wordt bij het afrekenen berekend en weergegeven.