Inhoud van de Edubox Optische Illusie

Hoe werken je ogen en hersenen samen? Waarom zie je dingen die er eigenlijk niet zijn? Bij dit onderwerp draait het om verwondering! Laat kinderen de magie van optische illusies ontdekken.

Er zijn vier activiteiten over het onderwerp Optische Illusie.
Kinderen maken een kaleidoscoop waarin je kleuren en vormen ziet veranderen, ontdekken het geheim van een goocheltruc waarmee je touw doorknipt én daarna weer maakt, zien een vis in een kom die er eigenlijk niet zit, en maken je het licht in het donkere oerwoud om de dieren te zien.

Bij alle activiteiten houd je je hersenen voor de gek. Hersenen vullen automatisch beelden in en daardoor zie je iets anders dan wat er écht te zien is. Elke activiteit heeft ook een korte podcast die kinderen aan het denken zet over wat er eigenlijk gebeurt.

De activiteiten over Optische Illusie verbeteren de fijne motoriek en stimuleren nieuwsgierigheid en creativiteit. De activiteiten sluiten aan bij de kerndoelen Natuur & Techniek (kerndoelen 42 en 45).

De adviesleeftijd voor deze activiteiten is 4-6 jaar. Dit is gebaseerd op de belevingswereld en interesses van een kind. Qua fijne motoriek sluit dit ook goed aan bij de ontwikkeling van een kind. Uiteraard kunnen de activiteiten ook gedaan worden met oudere kinderen, afhankelijk van hun interesses.

--

Let op: onderstaande prijzen zijn exclusief BTW. De BTW wordt bij het afrekenen berekend en weergegeven.

Periscoop & Kaleidoscoop

Naast Eduboxen maken we bij Wahoe ook Goodies. Dit zijn grotere, invidivuele activiteiten. Goodies die goed passen binnen het onderwerp Optische illusie zijn de Periscoop en de Natuurkaleidoscoop. In beide gebruik je namelijk spiegels om iets op een bepaalde manier te zien. Bekijk hieronder de Natuurkaleidoscoop en Periscoop. Beide zijn voor een leeftijd van 5 tot 12 jaar, en komen inclusief een A4-instructie-flyer.