meisje met gitaar

Nieuwsgierigheid is de motor achter leren

Nieuwsgierigheid en een groei-mindset zijn de belangrijkste eigenschappen om mee te gaan in onze snel veranderende wereld.

Alle activiteiten in onze Wahoe Eduboxen maken kinderen future ready door hen nieuwsgierig te maken naar de wereld en hen een groei mindset aan te leren, terwijl ze leren over "future proof" onderwerpen. Aansluitend én aanvullend op de kerndoelen. Alle materialen die nodig zijn voor de activiteiten zitten erbij, en zijn zoveel mogelijk binnen Nederland en duurzaam ontwikkeld.

Kinderen kunnen zelf aan de slag met de activiteiten en leren door te doen en te experimenteren.

Wahoe Edubox is in eerste instantie gemaakt voor thuis aan de keukentafel, maar na veel verzoeken vanuit onderwijsinstellingen, maken we het via deze website makkelijk voor docenten en scholen om Wahoe-activiteiten in de klas te gebruiken.

Meer over Wahoe Edubox voor thuis
meisje leert welke botten waar zitten in een skelet met de Edubox Skelet en Spieren

Hoe gebruik ik Wahoe Edubox in de klas?

In het volle curriculum is niet altijd even veel tijd en ruimte om met projecten aan de slag te gaan. De activiteiten van Wahoe maken het jou daarom zo makkelijk mogelijk. Een minimale voorbereiding, alle materialen meegeleverd en een duidelijke stapsgewijze uitleg waar kinderen zelfstandig mee aan de slag kunnen.

Dit geeft jou als docent ruimte voor andere dingen.

Je kunt de activiteiten flexibel inzetten. Bijvoorbeeld door een groepje leerlingen met 1 onderwerp aan de slag te laten gaan en daarna hun ervaringen met de groep te delen. Of de hele klas doet dezelfde activiteiten. Alle activiteiten stimuleren creatief denken en probleemoplossend vermogen. Kinderen zijn echt met hun hoofd en handen bezig.

Elke activiteit wordt in tekst en beeld stapsgewijs uitgelegd op een XXL poster of losse flyer. Dit zorgt ervoor dat kinderen geen instructie van jou nodig hebben.

Kies eerst de leeftijd en/of het onderwerp dat je in de klas wilt behandelen, en bepaal daarna welke activiteiten passen bij jouw klas en hoe jij de activiteiten wilt gebruiken. Bestel dan de juiste hoeveelheid van elke activiteit. Per activiteit vind je ons advies voor het aantal leerlingen.

Over de Wahoe Edubox activiteiten

- Er zijn meerdere speel- en bouwactiviteiten rondom één onderwerp. Bijvoorbeeld Elektrische Circuits uit het thema Science. Maak je eigen samenstelling die bij jouw leerlingen past.

- Alle activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd, belevingswereld en motorische vaardigheden van het kind.

- Alle materialen die je nodig hebt zitten erbij, op een schaar en stiften na. De materialen zijn makkelijk na te bestellen. Alle materialen zijn duurzaam en in Nederland geproduceerd. Zo worden veel materialen geprint met een 3D-printer met biologisch afbreekbare "inkt".

- Op de kleurrijke XXL poster of flyer staat de instructie van de activiteiten, met korte zinnen en duidelijke tekeningen per stap. Deze poster of flyer kun je meebestellen, zelf printen of digitaal gebruiken.

- Elke activiteit heeft een begeleidende podcast waarin kinderen aan het denken worden gezet en achtergrondinformatie krijgen over het onderwerp van de activiteit.